Ingen er ens

Hvad betyder “særlige behov”?

“Særlige behov” kan være rigtig mange ting. På Tolne Efterskole byder vi typisk dig velkommen, som har modtaget specialundervisning eller har gået i specialklasse. En del af vores elever har også diagnoser som f.eks. ADHD eller Aspergers. Mange har desværre været udsat for mobning.

På Tolne Efterskole ønsker vi at skabe et miljø, hvor der er plads til alle. Da vores elever har særlige behov, er der flere lærere pr. elev, end på en helt almindelig efterskole. Der er også flere voksne tilstede i fritiden, så vi kan sikre, at samværet er godt og udviklende for alle.

Små hold

På vores værksteder arbejder vi med to lærere og små elevhold. På den måde er der tid til at fordybe sig for den enkelte elev og lære hinanden godt at kende.

Botræningshuse

I vores botræningshuse kan du bo sammen med andre elever i et lille bofællesskab med voksenstøtte. Det kan du fra dit andet efterskoleår på Tolne.