IT & Medier

På IT & Medier lærer du at bruge din computer til alt det, den er god til: At søge information, at skabe digitale produkter og til at kommunikere med andre. Du lærer også, hvordan du kan bruge din computer som læsehjælp.
På IT & Medier arbejder vi desuden med: fotografi og video, robotteknologi, 3D-print, programmering, hjemmesider, opførsel på nettet og meget mere.

Læs mere…

Drama & Bevægelse

På værkstedet Drama & Bevægelse arbejder vi med teater og dans. Samtidig arbejder vi med kropssprog og kropsbevidsthed. Vi starter dagen med at varme kroppen op, og så går det løs med arbejdet. I perioder arbejder vi med vores egne forestillinger, og én gang om året laver vi en forestilling sammen med hele skolen, hvor alle værksteder bidrager med det, de er gode til. Drama & Bevægelse er for dig, der gerne vil blive bedre til at udtrykke dig, både med drama og teater og med det, du i det hele taget gør.

Læs mere…

Naturværksted

Her bliver du klogere på naturen og på, hvad den betyder for dig. Vi opholder os for det meste ude og lærer om, hvad naturen betyder for os, og hvad vi betyder for den. Vidste du f.eks., at hele Danmark engang var dækket af is? Og ved du, hvad der sker, hvis vi bare forurener løs? Du lærer bl.a. om, hvordan du er god ved dyr og ved naturen i det hele taget. Ses vi derude?

Læs mere…

Kunst & Håndværk

På værkstedet Kunst & Håndværk handler det om at udtrykke sig med billeder, fotografi og digitale medier. Det handler også om at forstå og se på kunst og tale om det med hinanden. Vi skal vælge redskaber sammen til de billeder, vi gerne vil lave: Skal det være oliemaling, akryl eller computer? Hvad udtrykker bedst det, vi gerne vil sige? Holdet besøger aktuelle udstillinger på f.eks. Kunsten i Aalborg og på nettet følger vi med i, hvad der sker inden for kunsten og håndværket.

Læs mere…

Køkken

Er du klar til at sørge for maden til 60 mennesker hver dag? Ved du, hvad kosten betyder for din krop og for din sundhed? Vi starter hver dag i køkkenet og sørger for, at der er styr på maden til alle. Om eftermiddagen arbejder vi med råvarer, køkkenredskaber, ernæringsteori m.v. Faget er for dig, der er klar til at blive klogere på det, vi putter i munden. Hvad gør det ved vores verden, og hvad gør det ved os hver især.

Læs mere…

Motor & Metal

Kan du reparere en bil eller en knallert? Her kan du lære det. På værkstedet Motor & Metal arbejder vi med svejseapparater, diverse håndværktøj og specialværktøj. Du lærer at omgås med værktøjet, så du og de andre elever ikke kommer til skade, og så miljøet omkring os heller ikke lider overlast. På værkstedet kommer vi igennem de mest almindelige discipliner inden for svejsning og metal. Når der er lejlighed til det, tager vi på tur og ser på, hvordan f.eks. den lokale mekaniker arbejder.

Læs mere…

Gården: Landbrug

Tolne Efterskole har en gård med dyr, maskiner, marker og det hele. Her kan du lære at drive landbrug, passe dyrene, markerne og måske tage traktorkørekort, hvis du har lyst. Du lærer også om, hvordan landbruget påvirker naturen, hvordan man skaber sunde fødevarer, og så lærer du, hvad der sker inde i en ko, når den er drægtig. Lyder det spændende så tag med os ud på gården!

Landbrug og Rideværksted er lagt sammen og værkstedet hedder nu “Gården”

Læs mere…

Gården: Rideværksted

Vi har 14 islandske heste på vores gård. De skal plejes og passes og vi bruger dem til ture på både vores ridebane og i den flotte natur omkring Tolne. Undervisningen tager udgangspunkt i de daglige gøremål omkring dyreholdet. Derudover ser vi på, hvad heste betyder for os mennesker, og hvad den islandske hest egentlig er for en størrelse. Er du klar til at lære vores heste og naturen bedre at kende, så vælg Rideværksted. Vi ses!

Landbrug og Rideværksted er lagt sammen og værkstedet hedder nu “Gården”

Læs mere…

Sport

Kan du lide at give den gas? Som løber, mountainbike’r eller holdspiller? Så er værkstedet Sport noget for dig. Vi arbejder med mange forskellige måder at dyrke sport og bruge kroppen på. Vi lærer om kostens betydning for din ydeevne ,og vi lærer om, hvad det betyder, at vi er sammen og udvikler hinanden på en god måde. Hop, spring, løb eller kør. Vi kommer hele vejen rundt på Sport på Tolne Efterskole.

Læs mere…

Bygge & Anlæg

Udgangspunktet er træ. Vi producerer alt fra langbuer til lysestager, reparerer ting, der er gået i stykker på skolen og bygger ting som redskabsskure, terrasser m.v. Derudover arbejder vi med murer- og malerarbejde samt andet, der har med bygninger at gøre. Vi arbejder med, hvad håndværk betyder for os mennesker og med, hvad samarbejde og ansvarlighed er for nogle størrelser. Du vil jo gerne have, at taget er tæt og ikke blæser af, ikke?

Læs mere…

Musik

Musikværkstedet er for alle. Du behøver altså ikke at have sunget eller spillet i forvejen. I musik lærer vi om, hvordan musik er bygget op, og hvad musik har betydet igennem tiden. Hvad var f.eks. fester og mange andre begivenheder uden musik? På værkstedet skal vi selvfølgelig lave en masse musik selv og optræde, men vi skal også se på teksterne og på, hvordan musik er med til fortælle historier om livet, kærligheden og alt det andet. Vil du swinge med?

Læs mere…