værksteder · venner · værdi

Værdierne på Tolne Efterskole

Rigtig mange steder i samfundet får vi at vide, at vi skal videre. Udvikle os og se at komme i mål. På Tolne Efterskole har det altid været lidt anderledes: Her mener vi, at unge med særlige behov skal have ro til at udvikle sig.

Vi mener også, at unge med særlige behov skal have tid og rum til at opleve det at have venner. For nogle er det først på Tolne Efterskole, vores elever oplever at have venner og indgå i fællesskabet i stort og småt. Det er vigtigt.

På Tolne Efterskole tror vi på, at det er det, vi i dagligdagen gør, som sætter spor og som skaber vores historie. Sammen og hver for sig. Derfor søger vi at skabe et trygt og hensynsfuldt miljø, hvor der er plads til alle. Så vi alle kan udfolde vores potentialer og berige hinanden med vores kvaliteter.

Vi lægger vægt på vores elevers forberedelse til en god fremtid. Ofte gør vi det bedst ved at lade unge være – netop – unge i gode og trygge rammer.

Venner

Vi ved alle, hvor vigtige venner er i vores liv. Måske allermest i ungdommen. På Tolne Efterskole lægger vi vægt på, at eleverne kan udvikle og trives i venskaber i trygge rammer.

Værksteder

Vores undervisning foregår værkstedsbaseret på små hold. De almindelige skolefag er integreret i værkstedsundervisningen, hvor det er relevant.

Hverdag med værdi

Det er ikke kun Dan Turéll, men også os: Vi holder af hverdagen og vil hjælpe vores elever til at kunne mestre den bedst muligt, både under opholdet og fremadrettet.